Flaş Haber

Sadece Pasaportla Banka Hesabı Açılabilir mi

 Çek ve tasarruf hesaplarını açtığınızda bankaların belirli belgeleri görmesi gerekir.

 

Afro-Amerikalı bankacı ve İspanyol asker konuşuyor


Genellikle pasaport tek başına banka hesabı açmak için yeterli değildir.

Bir banka hesabı açtığınızda banka, söylediğiniz kişi olduğunuzu kanıtlamanızı ister. Bu normalde devlet tarafından verilmiş fotoğraflı bir kimlik de dahil olmak üzere birkaç belgenin sağlanmasını içerir. Çoğu insan için ehliyet en bariz seçimdir. Ancak ehliyetiniz yoksa, ister ABD ister başka bir ülke tarafından verilmiş olsun, bir pasaport da aynı amaca hizmet edebilir.

Bunun nedeni pasaportun kapsamlı bir inceleme süreci gerektiren resmi bir hükümet belgesi olmasıdır.

Peki pasaportunuz tek başına banka hesabı açmak için yeterli mi? Pek değil. Fotoğraflı kimlik gerekliliğini karşılamanıza olanak tanısa da, mevcut adresinizi ve vergi durumunuzu kanıtlamak için genellikle bankaya göstermeniz gereken başka şeyler de vardır. Banka hesabı açma gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi edinin 

ATM makinesinin yanında reddedilen kredi kartı olan işadamı.

Bir banka hesabı açmak için neye ihtiyacın var? 

Navy Federal Credit Union tasarruf ürünlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Jaspreet Chawla, "Bir hesap açmak veya bir banka veya kredi birliğine üye olmak için gereken belgeler değişiklik gösterebilir" diyor. Yapabileceğiniz en iyi şey, katılmayı düşündüğünüz finans kuruluşunu tekrar kontrol etmek için aramak veya internete girip bir gereksinimler listesi olup olmadığına bakmaktır.

Ancak genel olarak çoğu finansal kurumun benzer gereksinimleri vardır. Örneğin, kimliğinizi kanıtlamak için her zaman devlet tarafından verilmiş fotoğraflı bir kimliğe ihtiyacınız olacaktır. Bazı bankalar iki fotoğraflı kimlik bile talep ediyor. Ayrıca aşağıdaki gibi diğer gereksinimleri de karşılamanız gerekebilir:

  • Adres kanıtı. Üzerinde adınızın ve mevcut fiziksel adresinizin bulunduğu bir elektrik faturası veya bir tür postanın gösterilmesi genellikle başka bir önemli gerekliliktir. Bankaların büyük olasılıkla posta kutusu adresi kullanan belgeleri kabul etmeyeceğini unutmayın.
  • Sosyal Güvenlik numarası. Bir Sosyal Güvenlik kartı göstermeniz gerekebilir veya sadece numarayı vermeniz gerekebilir. Bazı bankalar veya kredi birlikleri, vatandaş olmayanların bireysel vergi mükellefi kimlik numarasını kullanarak hesap açmasına izin vermektedir. Bankalar, hesaplardan kazanılan faizleri IRS'ye bildirmek için bu numaralardan herhangi birini kullanabilir.
  • İletişim bilgileri. Bankalar sizinle iletişim kurabilmek için telefonunuzun ve e-posta adresinizin kayıtlı olmasını isteyecektir. Onaylamak için kanıt veya bir tür kimlik doğrulama süreci gerektirebilir veya gerektirmeyebilirler.

Belgeler Yalnızca Çevrimiçi Bankalar İçin Farklı mı? 

Yalnızca dijital olan bir bankada hesap açmak istiyorsanız , bu aslında aynı süreçtir. New Jersey'deki OceanFirst Bank'ın başkanı ve CEO'su Christopher Maher, "Çevrimiçi bir OceanFirst hesabı açarken gereken kimlik, hesabı şahsen açmak için gereken kimlikle aynıdır" diyor.

Temel fark, elektronik formları doldurmanız ve belge ve fotoğrafları bankaya yüklemenizdir. Daha sonra, bazı bankalar dijital olarak imzalamanıza izin verse de, bir formu yazdırıp imzalamanız ve imzanızla birlikte postayla göndermeniz istenebilir.

Bankaya Başka Hangi Kimlik Türlerini Sağlayabilirsiniz? 

Pasaportunuz veya sürücü belgeniz yoksa, kabul edilebilir başka kimlik türleri de vardır. Örneğin, sürücü olmasanız bile eyaletinizin motorlu taşıtlar dairesi size fotoğraflı bir kimlik belgesi verebilir. Sürecin bir doğum belgesi ve/veya diğer belgeleri DMV'ye getirmeyi içerdiğini unutmayın.

Kabul edilebilir diğer fotoğraflı kimlik türleri arasında askeriye tarafından verilmiş bir kart veya eyalet hükümeti kimliği bulunabilir. Chawla, "Sürücü ehliyetiniz veya pasaportunuz yoksa, fotoğraflı kimlik için başka hangi seçeneklerin kimlik gereksinimlerini karşıladığını görmek için finans kurumuyla iletişime geçmenizi öneririm" diyor. "Sizi doğru yöne yönlendirmek için en iyi donanıma sahip olacaklar."

Gerçekten Bir Banka Hesabına İhtiyacınız Var mı? 

Bazı insanlar banka hesabı olmadan idare ederken , bir banka hesabına sahip olmak finansal hayatınızı kolaylaştırabilir. Ayrıca, çek bozdurma veya ön ödemeli banka kartları için ücret ödeme zorunluluğunuzdan sizi kurtarabilir .

Maher, "Devlet tarafından sigortalanan ve denetlenen bir finansal kuruluşta banka hesabına sahip olmak, fonları korumaya ve izlemeye yönelik sağlam bir mali planın parçasıdır" diyor.

Dahası, size doğrudan mevduat çekleri veya devlet ödemeleri alabileceğiniz bir yer sağlar, ATM'lerde ve alışverişlerde kullanmak için bir banka kartı sağlar ve faturaların ödenmesini kolaylaştırır.

Chawla, "Bir banka hesabına sahip olmanın bir diğer büyük yararı da harcamalarınızı takip edebilmeniz ve paranızı her yerden yönetebilmenizdir" diyor. "Birçok banka veya kredi birliği, çevrimiçi ve mobil bankacılık aracılığıyla bir dizi araç sunuyor. Buna mobil çek ödemeleri, uyarılar ve bildirimler, kağıtsız hesap özetleri, fatura ödemeleri ve daha fazlası dahil olabilir."

Hiç yorum yok