Flaş Haber

Banka Hesabı Nasıl Kapatılır

 Ücretlerden kaçınmak için planlanan tüm ödemeleri, para yatırma ve çekme işlemlerini yeni hesabınıza aktardığınızdan emin olun.

 

Olgun, yetişkin bir siyah adam, bir bankanın veya sağlık kliniğinin resepsiyon masasında dururken bir belgeyi imzalıyor. Adama Latin Amerika kökenli bir kadın müşteri hizmetleri temsilcisi yardım ediyor.

Genellikle hesabınız kapatılmaya hazır olduğunda, bunu yapmak için finans kurumunuzu aramanız veya ziyaret etmeniz gerekir.

Bir banka hesabını kapatmak zor değildir. Ancak otomatik ödemeleri veya doğrudan para yatırma işlemlerini kaçırmamak ve hesap ücretlerinden uzak durmak için dikkatli olmanız gerekir.

Banka Hesabını Kapatmanın 5 Adımı

1. Yeni Bankanızı Bulun

Bir banka hesabını (bu durumda bir çek hesabı) kapatmadan önce, paranızı park etmek için farklı bir yer bulmanız gerekecektir. Yeni bir banka veya kredi birliği için alışveriş yaparken :

  • Arkadaşlarınızdan, akrabalarınızdan ve meslektaşlarınızdan tavsiye alın.
  • Düşündüğünüz herhangi bir banka veya kredi birliğinin incelemelerini çevrimiçi olarak arayın.
  • Finans kurumunun hangi ürün ve hizmetleri sunduğunu öğrenin. Faturalarınızı internet üzerinden ödeyebiliyor musunuz ? Kredi ve kredi kartı sunuyorlar mı ?
  • Bankanın operasyonları hakkında bilgi edinin. Tuğla ve harç şubeleri var mı? ATM ağları ne kadar büyük?
  • Hesabınıza yatırılan para üzerinden kazanacağınız faizi sorun.
  • Aylık bakım, kredili mevduat hesabı ve ATM ücretleri gibi ücretler hakkında bilgi alın . Minimum hesap bakiyesini korursanız herhangi birinden feragat edilecek mi?
  • Hesabı açmak için ne kadar paraya ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Genellikle 25$ ile 100$ arasında değişen bir açılış depozitosu yatırmanız gerekir.


2. Planlanmış Ödemelerinizi, Para Yatırma ve Çekme İşlemlerinizi Değiştirin

Eski hesabınızı kapatırken, yeni hesabınızla planlı ödemeler, para yatırma ve çekme işlemleri ayarlamak isteyeceksiniz. Aksi takdirde, örneğin elektrik faturalarının ödemelerini kaçırabilirsiniz. İşte adım adım talimatlar:

  • Eski hesabınızda her ay gerçekleşen her otomatik para yatırma, ödeme ve para çekme işlemini not edin. Kredi kartı, fatura gibi ödemelere çok dikkat edin.
  • Doğrudan para yatırma işlemlerini yeni hesabınıza yeniden yönlendirin . Örneğin, maaş çekleri ve Sosyal Güvenlik çeklerinin doğrudan yatırılmasını yeni hesabınıza aktarmak için evrak işlerini tamamlamanız gerekecektir.
  • Yeni planlanan doğrudan para yatırma işlemlerinin ne zaman başlayacağını sorun. Bu tarihi öğrendikten sonra, yeni hesabınızdan ödemeleri ve para çekme işlemlerini planlayın. Ardından eski hesabınız için planlanmış ödemeleri ve para çekme işlemlerini iptal edin.
  • Gözden kaçan çeklerin veya otomatik ödemelerin temizlendiğinden emin olmak için eski hesabınızda yeterli parayı bulundurun, böylece ceza ücretlerini artırmazsınız.

3. Paranızı Yeni Hesaba Aktarın

Eski hesabınızdan artık otomatik ödeme ve doğrudan para yatırma işlemi yapılmadığından emin olduğunuzda kalan parayı yeni hesabınıza aktarın. İdeal olarak, geçişi mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmek için fonları elektronik olarak aktarmalısınız.


4. Hesabı İptal Etmek İçin Bankayla İletişime Geçin

Son transfer gerçekleştikten sonra eski hesabı kapatmanın zamanı geldi. Genellikle bunu yapmak için finans kurumunuzu aramanız veya ziyaret etmeniz gerekir. Ancak bazı bankalar ve kredi birlikleri çevrimiçi bir hesabı kapatmanıza izin verir.

Eski hesap kapatılmadan önce vergi beyannamenizi tamamlamak gibi amaçlar için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm ekstreleri indirdiğinizden emin olun.

Tüketici Mali Koruma Bürosu'na göre genel olarak eyalet yasaları, bankaların ve kredi birliklerinin bir hesabı "makul bir süre içinde" kapatmasını gerektiriyor. Büro, bir hesabı açtıktan kısa bir süre sonra kapatmanız durumunda bazı finans kuruluşlarının sizden ücret alabileceğini unutmayın.

Yeni hesabınızı kurduktan sonra eski hesabınızı kapatmak için en az bir ay beklemeniz önerilir. Bunu yapmak, hesapta unutmuş olabileceğiniz işlemleri karşılamaya yetecek kadar para olmasını sağlamaya yardımcı olur.

5. Bankadan Kapatmayı Onaylamasını İsteyin

Bankanın veya kredi birliğinin eski hesabınızı kapattığına dair yazılı onay aldığınızdan emin olun. Örneğin Bank of America , e-posta adresiniz kayıtlıysa sizi e-postayla bilgilendirecektir. Ayrıca kesin hesap ekstrenizi posta yoluyla gönderecektir.

Kapatmayı onayladıktan sonra hesaba bağlı tüm çekleri ve banka kartlarını imha edin.

Bir Banka Hesabını Çevrimiçi Kapatabilir misiniz?

Bazı bankalar ve kredi birlikleri çevrimiçi bir hesabı kapatmanıza izin verir. Ancak birçok finansal kurum, hesabı şahsen, telefonla veya posta yoluyla kapatmanızı ister.

Banka Hesabı Kapatmanın Maliyeti Var mı?

Bankanız veya kredi birliğiniz, özellikle de hesabı açtıktan hemen sonra kapatırsanız, banka hesabınızı kapatmak için bir ücret talep edebilir. Örneğin SouthState Bank , bir hesabı açıldıktan sonraki 90 gün içinde kapatırsanız 25 ABD doları tutarında bir ücret alır.

Ayrıca başka hesap ücretleri de ödemeniz gerekebilir. Örneğin, bir çek veya banka kartı işleminin dolar tutarının kalan hesap bakiyenizi aşması nedeniyle kredili mevduat ücreti borcunuz olabilir.

Banka Hesabını Kapatmak Ne Kadar Sürer?

Çoğu durumda, bir banka hesabının kapatılması yalnızca bir veya iki gün sürer. Ancak herhangi bir aksaklık meydana gelirse süreç daha uzun, belki birkaç hafta sürebilir. Örneğin, hesabınızda otomatik ödemeleri veya para çekme işlemlerini karşılamaya yetecek kadar para bırakmadıysanız, kapanış gecikebilir.

Banka Hesabı Kapatmak Kredinize Zarar Verir mi?

Sadece bir banka hesabını kapatmak kredinize zarar vermez. Ancak hesabınız iyi durumda değilse olabilir.

Hesap bakiyeniz negatifse bu bilgi ChexSystems raporunuzda görünecektir. ChexSystems, tüketicilerin bankacılık faaliyetlerine ilişkin verileri topluyor ve bunları finansal kuruluşlara satıyor. ChexSystems raporunuz kredi raporunuzla aynı değil.

Artık hesap bakiyeniz uzun süre negatif kalırsa, banka veya kredi birliği hesabınızı bir tahsilat acentesine devredebilir. Acente bu aktiviteyi bir kredi bürosuna bildirebilir ve kredi raporunuzdaki bu kara leke, daha düşük bir kredi puanı şeklinde kredinize zarar verebilir .

Hiç yorum yok