Flaş Haber

Kredili Mevduat Ücretlerinden Nasıl Feragat Edilir

 Kredili mevduat ücretleri hızla artabilir, ancak belki bankanız size bir mola verebilir.

 

evden çalışan genç kadın

Kendinizi iyi bir müzakere pozisyonuna hazırlamak için hızlı bir şekilde proaktif adımlar atın.

Çek hesabı bakiyenizi yakından takip etmezseniz, hesabınızda yeterli para olmadan banka kartıyla satın alma yapmak veya çek yazmak size pahalıya mal olabilir. Ortalama kredili mevduat ücreti 35$ civarındadır ve bankanız sizden bir gün içinde birden fazla ücret talep edebilir.

Bir noktada mutlaka başınıza gelecektir. Belki beklediğiniz para yatırma işlemi beklediğiniz kadar çabuk gerçekleşmedi ya da bakiyenize dikkat etmediniz. Herkes arada bir hata yapar ama bu suçlamayı tersine çevirmek için yapabileceğiniz bir şey var mı?

Kredili Mevduat Nedir?

Çek hesabınızdaki mevcut bakiye aslında bir harcama limitidir; şu anda yatırdığınız paradan daha fazlasını harcamamanız gerekiyor. New York merkezli borç çözümleme avukatı ve kişisel finans uzmanı Leslie H. Tayne, "Hesabınızda bulunandan daha fazla para çekmeye çalıştığınızda hesap bakiyeniz negatif hale geldiğinde kredili mevduat hesabı oluşur" diyor. Bu, banka kartınızı okutmanız, ATM'den nakit çekmeniz veya bakiyenizden daha büyük bir tutarda çek yazmanız durumunda meydana gelebilir.

Banka kartı ve ATM kredili mevduat hesabını tercih etmeye karar verirseniz, bankanız, gerçekte paranız olmasa bile para çekmenize izin verecektir. Tayne, "Temel olarak banka, açığı kapatmanız için size borç veriyor" diyor. Ancak bu iyiliğin bir bedeli vardır. Çoğu banka, bir işlemin negatif bakiyeyle sonuçlandığı her seferde, belirli bir limite kadar (günde altı adet yaygındır) kredili mevduat ücreti alır. Bu oldukça fazla paraya mal olabilir.

Kredili Mevduat Ücretinizden Feragat Etmeyi Nasıl Deneyebilirsiniz?

İyi haber şu ki, eğer kredili mevduat hesabı ücretiyle karşılaşırsanız, bunu tersine çevirebilirsiniz. Georgia's Own Credit Union'ın pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Laura Sterling, "Çoğu finans kurumu bu ücretler konusunda oldukça hoşgörülü davranıyor" diyor. "Normal bir olay olmadığı sürece çoğu finans kurumu ücreti iade edecektir. Hepimiz hata yaparız."

Bununla birlikte, bu bir garanti değildir. Kredili mevduat ücretinizden feragat etmek için biraz pazarlık yapmanız gerekecek. Şu adımları atmayı deneyin:

  1. Bankanızı arayın. Sizden bir limit aşımı ücreti kesildiğini fark ettiğiniz anda bankanızla iletişime geçin. Size yardımcı olabilecek bir temsilciyle konuşmak için banka kartınızın arkasındaki numarayı arayabilirsiniz.
  2. Ne olduğunu açıkla. Neden fazla para çektiğinize dair birkaç ayrıntı verin. Belki de beklenmedik bir işlem, hesabınızı kötü bir zamanda etkiledi ya da iş kaybı ya da gelirinizin azalması nedeniyle mali sorunlar yaşıyorsunuz.
  3. Bir zaman çizelgesi sağlayın. Hesap bakiyenizi ne kadar sürede tekrar pozitif hale getirmeyi planladığınızı söyleyin.
  4. Bir müşteri olarak geçmişinizi belirtin. Bunun nadir görülen bir durum olduğunu ve uzun süredir müşteriniz olduğunuzu (elbette doğru olduğu sürece) unutmayın.
  5. Her zaman kibar ol. Sakin olun ve tartışmaktan veya sesinizi yükseltmekten kaçının.
  6. İkinci bir görüş alın. İlk konuştuğunuz kişi size yardımcı olmuyorsa, bir yöneticiyle konuşmayı isteyin.
  7. Son çare olarak şunu deneyin. Bankanız size yardımcı olmak istemiyorsa, ücretleriniz ödendikten sonra işinizi başka bir bankaya taşımayı planladığınızı söyleyin. Kredili mevduat ücretinizden feragat edilmesi bardağı taşıran son damla olabilir.

Eğer kredili mevduat hesabı sık sık yaşanıyorsa, muhtemelen ne kadar kibar veya ısrarcı olduğunuzun bir önemi olmadığını unutmayın. Bankalar genellikle ücretlerden yalnızca bir veya iki kez feragat ederler.

Kredili Mevduatlardan Nasıl Kaçınılır?

Sterling, kredili mevduat ücretinden kaçınmanın en kolay yollarından birinin kredili mevduat korumasına kaydolmak olduğunu söylüyor. Bu, bankanızdaki başka bir hesabın (genellikle bir tasarruf hesabı) çek hesabına bağlanmasını içerir. Fazla para çekerseniz, aradaki farkı karşılamak için bağlı hesaptan para çekilir. Banka bir ücret belirleyebilir, ancak bu genellikle kredili mevduat ücretinden çok daha küçüktür.

Sterling, "Kredili mevduat korumasına kaydolmanın ötesinde, ücretten kaçınmanın en kolay yolu bir çek hesabı kaydı tutmaktır" diyor. Hesaptan bir çekim yapılmasına izin verdiğinizde, bunu kaydedin ve devam eden bir bakiyeyi koruyun . Bu, hesabınızda ne kadar para olduğunun kaydını tutmanıza ve kredili mevduat hesabına neden olabilecek bir işlemden kaçınmanıza olanak tanır.

Vadesiz hesap bakiyenizin bu kadar ayrıntılı kayıtlarını tutma fikri hantal görünüyorsa, başka bir seçenek de hesap uyarıları ayarlamaktır. Hesap bakiyeniz belirlediğiniz belirli bir eşiğin altına düşerse çoğu finans kurumu size e-posta veya mesaj gönderebilir.

Son olarak, kredili mevduat kapsamından çıkmayı düşünün. Bu durumda bankanız, hesap bakiyenizle karşılayamayacağınız işlemleri reddedecektir. Bu sizi kasada utanç verici bir durumla karşı karşıya bırakabilir, ancak en azından sizden herhangi bir ücret alınmayacaktır.

Banka Seçiminiz Faydalı Olabilir


Bankanız yüksek kredili mevduat ücretleri talep ediyorsa, bu ücretleri hiç tahsil etmeyen veya en azından bunlardan kaçınmayı kolaylaştıran bir bankaya geçmeyi düşünebilirsiniz.

Y Kuşağı Kadını Mobil Cihazla Çek Yatırıyor

Daha fazla banka kredili mevduat ücretlerini ortadan kaldırıyor . Federal Reserve'e göre ABD'de varlıklarda 3. sırada yer alan Citibank , 2022 yazında tüm kredili mevduat ücretlerini ortadan kaldırırken, 1. sırada yer alan Chase ve 9. sırada yer alan Capital One da hızla aynı yolu izledi. Ally Bank gibi daha küçük bankalar da kredili mevduat ücretlerini ortadan kaldırdı . Artık daha küçük işlemlerin yapılmasına izin verilecek, daha büyük işlemler ise reddedilebilecek.

Kredili mevduat hesabına ilişkin ücretsiz bankacılık için diğer seçenekler arasında Capital One'ın ücretsiz kredili mevduat koruması sunan 360 çevrimiçi çek hesabı ve bazı müşterilerin hiçbir ücret ödemeden 200 $'a kadar fazla para çekmesine olanak tanıyan çevrimiçi bir platform olan Chime yer alıyor.

Hiç yorum yok