Flaş Haber

Birikim Hesabına Sahip Olmanın 5 Faydası

 Yüksek bir getiri sağlamayacaktır ancak tasarruf hesabı para depolamanın güvenli bir yolu olabilir.

 

Akşamları ev finansmanı yapan genç kadın

Tasarruf hesapları dalgalanmalara karşı güvenli oldukları için düşük risklidir.

İnsanlar yatırımdan bahsettiklerinde genellikle hisse senetleri, tahviller, gayrimenkuller, değerli metaller veya dövizden bahsediyorlar. Bu yatırım araçları, paranızın uzun vadede güzel bir getirisini sunabilir ancak risk, yüksek minimum tutarlar ve paranıza kolay erişememe gibi dezavantajları da beraberinde getirir.

Spektrumun diğer tarafında mütevazı tasarruf hesabı var. Göz kamaştırıcı değil. Aslında oldukça sıkıcı - o kadar sıkıcı ki çoğu insan bunu bir yatırım olarak bile nitelendirmiyor, ancak diğer yatırımlar gibi bu da zenginlik yaratmak veya korumak için geleceğe para ayırmanın bir yöntemi. Ve yukarıda bahsedilen hemen hemen her sorunu çözen bir yatırım seçeneğidir.

Enflasyon ve kriz nedeniyle kamu hizmetlerine, gaza, elektriğe, kira ücretlerine, su faturasına bakarken yüksek fiyatları düşünen üzgün kadın. Mutfakta otururken kişisel bütçeyi planlamak. Paradan nasıl tasarruf edileceğine dair tartım seçenekleri

Pek çok kişi, diğer uzun vadeli yatırımların potansiyel getirileriyle karşılaştırıldığında bekleyebileceğiniz getirilerin düşük olması nedeniyle tasarruf hesaplarını gözden kaçırıyor. Bazı tasarruf hesapları enflasyonun çok altında bir faiz getirisi sağlıyor. Yine de tasarruf hesaplarının bu düşük getiriyi telafi etmeye yardımcı olacak başka avantajları da var.

Hadi daha yakından bakalım.


FDIC Sigortalıdır

Bunun anlamı, tasarruf hesabınızdaki ilk 250.000 ABD doları için Federal Mevduat Sigortası Şirketi tarafından otomatik olarak sigortalı olmanızdır . Bankanızın başarısızlığına karşı. Bankanız iflas ederse hesabınızdaki para güvende olacaktır. Ya bu para size doğrudan ödenecek ya da büyük ihtimalle başka bir bankada eskisi gibi aynı bakiyeyle yeni bir hesap açılacak.

Diğer yatırım türlerinde durum böyle değildir. Eğer iflas eden bir şirkette hisse sahibiyseniz elinizde hiçbir şey kalmaz. Aynı şey tahvil için de geçerlidir. Değerli metal piyasaları hızla dalgalanıyor ve kripto para birimleri tamamen değer kaybedebilir. Bu pazarlarda sizi koruyacak hiçbir şey yok. Tasarruf hesabındaki gibi felaketlere karşı sigortalı değilsiniz.

Basitçe söylemek gerekirse, bir işletme başarısız olursa tasarruf hesabınızda para kaybetmezsiniz. Diğer birçok yatırım için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Düşük Risklidir

Tasarruf hesapları doğası gereği para kaybetmez. Birçok yatırımda, günler, haftalar, aylar ve hatta yıllar boyunca para kaybedersiniz. Ancak tasarruf hesabıyla bakiyeniz azalmaz. Sadece yukarı çıkacak. (Tabii ki parayı çekene kadar.)

Bu, borsa, tahvil piyasası veya emlak piyasasındaki bir gerileme sırasında tasarruf hesabının lehine büyük bir işarettir. 2008'de S&P 500 tek bir yılda neredeyse %40 değer kaybederken, her yerdeki tasarruf hesapları tüm değerlerini korudu, hatta değerleri arttı.

Buradaki tasarruf hesaplarının avantajı dalgalanmalara karşı güvende olmalarıdır. Kısa vadede yatırımınızın değer kaybetmemesi şartsa, tasarruf hesabı bunu başaracaktır. Borsa, gayrimenkul ve diğer ürünlere yapılan yatırımlar genellikle bir yıl içinde, hatta üç veya beş yıllık dönemlerde değer kaybeder. Tasarruf hesabında bu olmayacak.

Paranızın bir kısmını kaybetmeyi göze alamıyorsanız, tasarruf hesabı paranızı koymak için harika bir yerdir.

Hesaptaki Para Her Zaman Kullanılabilir

Çoğu tasarruf hesabına gece veya gündüz herhangi bir ATM'den erişilebilir. Sadece banka kartınızı takın , birkaç düğmeye basın ve para elinizde olsun.

Diğer birçok yatırım için bu doğru değil. Daha likit olanların bile paranın cebinize (veya daha doğrusu çek hesabınıza) ulaşması birkaç gün sürebilir. Gayrimenkuller gibi bazı yatırım ürünlerinin satılması aylar veya yıllar alabilir.

Bu nedenle birçok kişi tasarruf hesaplarını acil durum fonu olarak kullanıyor . Acil bir durum ortaya çıktığında bu fonlara kolaylıkla ulaşabiliyorlar ve acil yaşam sorunlarıyla baş etmek için ihtiyaç duydukları nakdi anında elde edebiliyorlar. Bu genellikle diğer yatırımlarda işe yaramaz.

Ancak her ay yapabileceğiniz para çekme sayısı genellikle federal düzenlemelerle sınırlıdır . Bazı bankalar, ayda altı para çekme işlemini aşarsanız ücret alır

Geri Dönüş Sağlar (Küçük de olsa)

Bir tasarruf hesabı büyük bir getiri sağlamasa da küçük bir getiri sağlayabilir. Aslında bu genellikle oldukça küçük bir rakamdır; Eylül 2023 itibarıyla ABD'nin en büyük iki bankası Chase Bank ve Bank of America yalnızca %0,01 ödedi ve FDIC'ye göre ulusal ortalama %0,45'ti.

Tasarruf hesabı oranları borsada kazanabileceğiniz kadar gösterişli bir rakam değil ama en azından istikrarlı ve güvenilir. Bu getiriyi saat gibi kazanacaksınız ve bankanız oranlarında ayarlama yapıyorsa sizi bilgilendirecek. Bu, yatağınızda nakit saklamanın alternatifinden çok daha iyi.

Ancak, seçtiğiniz tasarruf hesabı türüne bağlı olarak, biraz daha yüksek bir getiri elde edebilirsiniz. Örneğin, Capital One %4,3 kazandıran bir 360 Performans Tasarruf hesabı sunarken çevrimiçi banka SoFi %4,5'e kadar tasarruf sunuyor.


Büyük Bir İlk Yatırım Gerektirmez

Gayrimenkul ve yatırım fonları gibi birçok yatırım, ilk yatırım olarak önemli miktarda para gerektirir. Örneğin, Vanguard Toplam Hisse Senedi Piyasası Endeksi Fonu minimum 3.000 ABD doları gerektirir. Çoğu gayrimenkul yatırımı oldukça pahalıdır ve çoğu insanın bunları karşılayabilmesi için ipotek alması gerekir.

Öte yandan, çoğu tasarruf hesabının asgari bakiyesi son derece düşüktür (varsa). Sahip olduklarını yatırırsın ve bu yeterince iyidir. Bazı tasarruf hesapları, bakiyenizin yeterince yüksek olması durumunda daha yüksek faiz oranları sunar, ancak genellikle bir hesabı açmak ve sürdürmek için bir minimum tutar yoktur.

Bir tasarruf hesabından zengin olmayacaksınız ama gömleğinizi de kaybetmeyeceksiniz.

Tasarruf hesabı, paranızı kaybetmeyi göze alamayacağınız veya acil bir durumda ona ihtiyacınız olacağını düşündüğünüz durumlarda paranızı koyabileceğiniz güvenli bir yerdir. Ayrıca yatırımlarınızın bir kısmını kayıplara karşı korunmak için koymak için de iyi bir yerdir; sonuçta paranızın bir kısmı sıradan bir tasarruf hesabındaysa her şeyi kaybedemezsiniz. Kısa vadeli harika bir seçenektir.

Sıradan tasarruf hesabının avantajlarını göz ardı etmeyin. Finansal planlarınızın bir parçası olabilir ve olmalıdır.

Hiç yorum yok