Flaş Haber

Netspend Nedir

 Ön ödemeli banka kartı bankacılığa bir alternatif sunar ancak maliyetli olabilir.

kredi kartıyla internetten alışveriş

Ön ödemeli kartlar, banka hesabı açamayanlar için yardımcı olabilir ancak ücretlere dikkat edin.

Bazı tüketiciler, faturalarını ödemek veya yiyecek veya diğer ürünleri satın almak için bir bankada veya kredi birliğinde çek hesabı açamıyor ve ön ödemeli banka kartlarını kullanmak zorunda kalıyor. Federal Mevduat Sigorta Kurumu'na göre 2021'de ABD'de 5,9 milyondan fazla banka hesabı olmayan hane vardı.

Seçeneklerden biri , Netspend tarafından verilen, tüketicilere tıpkı bir banka kartı gibi işlem yapma olanağı veren ve çek bozdurma hizmetinden daha iyi bir seçenek olabilecek, yeniden yüklenebilir ön ödemeli banka kartı kullanmaktır .

Bankrate.com'un kıdemli sektör analisti Ted Rossman, Netspend ön ödemeli kartının, geçmişte banka hesaplarını yönetmekte sorun yaşayan ve belki de birçok kredili mevduat hesabına maruz kalanlar da dahil olmak üzere bazı tüketiciler için banka hesabı alternatifi olarak hizmet edebileceğini söylüyor.

"Bankalar bu bilgileri ChexSystems ve Erken Uyarı Hizmetleri gibi kredi raporlama ajansına benzeyen ancak banka hesapları için olan hizmetler aracılığıyla paylaşıyor" diyor. "ChexSystems veya Erken Uyarı Hizmetleri puanınız zayıfsa banka hesabı açmak zor olabilir."

Netspend Nasıl Çalışır?

Netspend, tüketicilere vadesiz hesap alternatifi olarak ön ödemeli Visa veya Mastercard hesabı sunuyor. New York'ta borç erteleme konusunda uzmanlaşmış bir avukat olan Leslie Tayne, herhangi bir kredi kontrolü veya ön ücret olmadan, çek hesabı sahibi olamayan kişiler bir Netspend hesabından faydalanabilir ancak ücretlerin değişiklik gösterdiğini ve her ay hızlı bir şekilde artabildiğini söylüyor.

"Tüketicinin her ay kaç çek bozdurduğuna bağlı olarak, bir Netspend hesabı seçmek daha uygun maliyetli olabilir ve bireylerin çevrimiçi alışveriş yapmasına, ATM'leri kullanmasına ve arkadaşlarına para göndermesine olanak sağlayabilir" diyor.

Şirket, çevrimiçi olarak kaydolduktan sonra kişilere kart gönderiyor veya bunları bir ücret karşılığında perakende satış noktalarından satın alabilirsiniz. Tüketiciler, başka bir ücret karşılığında kartlardaki çeşitli görseller veya logolar arasından seçim yapabilir.

Tüketiciler, maaş çeklerinden veya devlet ödemelerinden doğrudan para yatırma veya mobil çek ödemesi yoluyla veya kağıt çek veya nakit kullanarak binlerce fiziksel yeniden yükleme noktasında karta para yükleyebiliyor. Bu yeniden yükleme noktaları marketler, süpermarketler ve eczaneler gibi yerlerde bulunuyor ancak tüketiciler, hesaplarına para eklemek için muhtemelen başka bir ücret ödemek zorunda kalacaklar.

Diğer banka kartlarında olduğu gibi harcayabileceğiniz limit hesabınızdaki bakiyedir.

Tayne, "Netspend hesapları aynı zamanda müşterilere Satın Alma Yastığı adı verilen küçük bir kredili mevduat koruması özelliği de sağlıyor" diyor. "Satın alma işlemi hesap bakiyesini 10$ veya daha az aşarsa Netspend satın alma işlemini onaylayabilir."

Netspend Ücretlerine Dikkat Edin

Netspend, bakiyenizi hızla tüketebilecek birçok ücret düzenler. Ücretler farklılık gösterse de genel olarak aşağıdakileri içerir:

  • Sınırsız satın alma kullanımı için ayda 9,95 ABD doları.
  • Sınırsız kullanım için ayda 5 ABD Doları ve her ay en az 500 ABD Doları doğrudan para yatırma.
  • Kullandıkça öde planıyla satın alma başına 1,50 ABD doları.
  • ATM'den para çekme başına 2,95 ABD Doları (ATM sahibinin talep edebileceği ücrete ek olarak).
  • Bazı yerlerde yeniden yüklemek için 3,95 dolara kadar.
  • Bir perakende satış noktasından kart satın almak için 9,95 dolara kadar.
  • Yeniden yükleme noktasında para çekme işlemi için hangisi daha büyükse miktarın 4 ABD Doları veya %2,75'i.

Rossman, "Netspend, bankacılık sistemine potansiyel olarak maliyetli bir alternatifi temsil ediyor" diyor. "Tüketicileri gerçekte ne aradıklarını düşünmeye davet ediyorum. Bugünlerde faizsiz çek hesaplarının neredeyse yarısı bedava, bu da 2010'dan bu yana en yüksek oran."

Rossman, Chime, Varo ve Wells Fargo aracılığıyla "daha önce paralarını yönetirken yanlış adımlar atmış kişilere hitap eden" "ikinci şans" çek hesaplarının bile bulunduğunu söylüyor.

JPMorgan Chase & Co'nun eski baş ekonomisti Anthony Chan, Netspend ön ödemeli kartlarının müşterilerin kredi oluşturmasına yardımcı olmadığını söylüyor. Ancak şunu da söylüyor: "Netspend ile bir müşteri, fonlarının çalınmasını önleyebilir ve hatta bütçelemede bir miktar yardım bile sağlayabilir. maaş gününden maaş gününe kadar fonlarını."


Netspend'in İyi Özellikleri Nelerdir?

Netspend, bireylerin doğrudan mevduat fonlarına iki gün önceden erişmelerine olanak tanır ve paranız, Netspend'in üç bankayla olan ilişkisi aracılığıyla FDIC sigortalıdır. Şirket, kredili mevduat ücreti talep etmiyor ve tüketicilerin 1.000 doların altındaki bakiyelerde %5 ödeme yapan bir tasarruf hesabı açmasına izin veriyor.

Rossman, "Netspend hakkında söyleyebileceğim güzel şeylerden biri borç olmamasıdır. Bunlar ön ödemeli banka kartlarıdır, dolayısıyla borç almazsınız veya hesabınızda olduğundan daha fazlasını harcamazsınız" diyor.

Evrak işleriyle birlikte dijital tablette kredi raporu.

Netspend Kartı Almalı mısınız?

Bankacılık geçmişleri nedeniyle banka hesabı açamayan veya ikinci şans banka hesabı alamayan tüketiciler, bazı seçeneklerden daha iyi bir seçenek olan ancak en iyisi olmayan Netspend'e yönelebilir. Daha iyi iki ön ödemeli banka kartı seçeneği arasında Bluebird by American Express ve Walmart MoneyCard bulunmaktadır.

Rossman, "Gerçekten ön ödemeli bir kart istiyorsanız American Express Bluebird kartının daha iyi özellikleri ve daha düşük ücretleri var" diyor.

Daha iyi bir alternatifin , yalnızca çevrimiçi hizmet veren ve çek hesapları ve banka kartları gibi basit hizmetler sunan finansal kuruluşlar olan Chime ve Current gibi bir neobank olabileceğini söylüyor.

Rossman, "Netspend gibi, maaş çekinize iki gün erken erişim sağlamak gibi bu öne çıkan avantajlar, ancak diğer avantajlar ve daha düşük ücretlerle birlikte" diyor.

Chan, banka hesabı olmayanların "genellikle en yüksek ücretlerle karşı karşıya olduğunu ve bunun talihsiz bir durum olduğunu" söylüyor.

"Müşterinin doğrudan para yatırma seçeneğinden faydalanmayı tercih etmesi durumunda Netspend, yüksek faizli avans kredilerine göre bir miktar iyileşme sunabilir" diyor. "Ancak, bu seçeneği seçmediğimizde, bu tür hizmetler genellikle bu tür maliyetleri karşılayamayacak durumda olanlar tarafından kullanılsa bile maliyetler caydırıcı derecede yüksek görünüyor."

Hiç yorum yok