Flaş Haber

ATM'de Kart Yerine Telefonunuzu Kullanın

 Bazı ATM'lerde cüzdanınız olmasa bile nakit para alabilirsiniz.

 

ATM'den Kağıt Parayı Çıkaran Kadının Orta Bölümü

Kartsız ATM'lerin yalnızca telefonunuz elinizde olduğunda avantajları vardır.

Tüketiciler birkaç yıldır banka kartlarını kullanmadan ATM'lerden nakit çekebiliyorlar; bu, özellikle yanlarında bir kart yoksa, uygun bir seçenek.

Akıllı telefonunuz yanınızdaysa kartınızı veya cüzdanınızı geride bırakmak artık sorun değil. Bazı ATM'lerde, alışverişlerde veya bahşişlerde nakit almak için yalnızca telefonunuza ihtiyacınız vardır.

Dan Rosenbaum, daha uygun olduğu için bir yıldan fazla bir süredir Chase ATM'lerinden nakit almak için Apple Watch'unu kullanıyor .

New York merkezli serbest yazar, "Kartı bulmak için cüzdanımı karıştırmama ya da kapı zilini çalıştırmak için sokakta cüzdanımı çıkarmama gerek yok" diyor.

Wells Fargo, tüketicilerin para çekme tutarını ATM'den çekmesini zorunlu kılsa da Las Vegas merkezli siber güvenlik hizmetleri şirketi AlertBoot'un CEO'su Tim Maliyil, banka kartını kullanmak yerine bu kartsız seçeneği tercih ediyor.

Bilgisayar Klavyesinde Kredi Kartı

"Tüm bu sürecin, ilgili telefonunuza erişim bir şifre ve biyometri ile güvenli olduğu sürece kartı kullanmak kadar güvenli olduğunu düşünüyorum" diyor.

Kartsız ATM'ler Nasıl Çalışır?

Kartsız ATM'ler bankanın uygulamasını veya Apple Pay, Google Pay veya Samsung Pay gibi başka bir seçeneği kullanarak çalışır. Banka uygulamaları, tüketicilere ATM'ye takmaları için sayısal bir kod veya ATM'de taradığınız bir kod gönderecektir. Apple Pay ve Google Pay gibi temassız ödeme sağlayıcıları, telefonunuzu ATM'ye yakın tuttuğunuz ve uygulamaya bağladığınız banka hesabına eriştiğiniz yakın alan iletişimini kullanır.

Bazı bankalar önceden para çekme işlemi planlamanıza bile izin verir. Chase, bu seçeneği bankanın mobil uygulaması aracılığıyla sunuyor. Tüketiciler ATM'ye gelmeden önce tutarı seçebiliyor, bu da onlara zaman kazandırabiliyor. ATM'den para çekme işlemini planladıktan sonra tüketicilerin, ATM PIN'lerini girdikten sonra tek adımda paralarını alabilmeleri için 24 saati vardır.

Kartsız ATM erişimi, tüketicilere fiziksel kartla sahip olacakları seçeneklerin aynısını, yani aynı tür işlemler ve aynı para çekme limitlerini sunuyor.

Yemek odasında dizüstü bilgisayarı ve akıllı telefonu olan kadın

Telefonunuzu ATM'de Nerede Kullanabilirsiniz?

Chase, Bank of America , PNC , Wells Fargo ve çoğu büyük banka, kartsız ATM olarak da adlandırılan bu seçeneği birkaç yıldır sunmaktadır. Bank of America bu hizmeti 2016 yılında başlatırken Chase, 2018 yılında kartsız ATM erişimini ekledi.

Bank of America, tüketicilerin banka hesaplarını Apple Pay, Samsung Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay ve PayPal dahil olmak üzere dijital bir cüzdana bağlamalarını şart koşuyor.

Research and Markets'ın bir raporu, kartsız ATM pazarının 2021'de 2 milyar dolar değerinde olduğunu ve 2031'de 5,2 milyar dolara ulaşacağının, 2022'den 2031'e kadar yıllık %10,6'lık bileşik büyüme oranıyla büyüyeceğinin tahmin edildiğini söylüyor.


Telefonlarını ATM'de kullanmak isteyen tüketicilerin, tüm bankaların temassız seçenekleri bulunmadığından bunu bankanın mobil uygulaması aracılığıyla yapması gerekebilir. Örneğin, PNC müşterileri uygulamada oturum açar ve ATM erişimini seçer. Müşteriye yarım saat boyunca aktif olan sekiz haneli, tek kullanımlık bir kod verilir. Müşteri ATM'de ekrandaki kartsız erişim butonunu seçiyor, ardından yönlendirmeleri takip ederek sekiz haneli kodu ve müşterinin dört haneli banka kartı PIN kodunu giriyor.

Chase, tüketicilerin bankanın Apple Pay, Google Pay veya Samsung Pay mobil cüzdanına yüklenen banka kartını kullanmasını şart koşuyor. Tüketiciler daha sonra telefonlarını ATM'nin belirli bir noktasına dokunduruyor. Bazı mobil cüzdanlar, tüketicilerden işlemi parmak izi, şifre veya yüz tanıma gibi bir güvenlik özelliğiyle doğrulamalarını isteyecektir. ATM uygun kartı belirledikten sonra tüketicilerin PIN kodlarını girmeleri gerekiyor.

Hala Dikkatli Olmanız Gerekiyor

Bir banka uygulaması kullanmak, kart şifreleyicilerle ilgili endişeleri ortadan kaldırırken, tüketicilerin akıllı telefonlarının saldırıya uğrayabileceğinin veya banka hesaplarının çevrimiçi olarak da ihlal edilebileceğinin farkında olmaları gerekir. Siber suçlular ayarlarınızı değiştirebilir; bu nedenle, gönderenden şüpheleniyorsanız bankanızdan geliyormuş gibi görünen e-postalara tıklamaktan kaçının.

San Francisco merkezli bir mobil güvenlik sağlayıcısı olan Lookout'un küresel kampanyalar direktörü Hank Schless, banka oturum açma bilgilerinin çalınmasının mobil cihazlarda en yaygın tüketici dolandırıcılıklarından biri olduğunu söylüyor. Lookout, kişisel ve ticari kullanıcıların ortalama %30'undan fazlasının her üç ayda bir saldırılara maruz kalmasıyla 2022'nin şimdiye kadarki en yüksek mobil kimlik avı oranları yüzdesine sahip olduğunu keşfetti.

"Kurbanlar bir kimlik avı bağlantısına tıkladıklarında, o bankanın sahte bir giriş sayfasına yönlendiriliyorlar ve kimlik bilgilerini girmeleri isteniyor" diyor. "Kurban bunu yaparsa, bu kampanyanın arkasındaki aktör banka hesabına giriş yapabilir ve parayı çalabilir."

Schless, siber suçluların hedeflerini, kendilerine ulaşan meşru bir kişi olduğuna ikna etmek için sıklıkla metinler, sosyal medya ve üçüncü taraf mesajlaşma platformları aracılığıyla sosyal mühendisliği kullanacağını söylüyor.

Telefonları kaybolan veya çalınan tüketicilerin telefonlarındaki verileri uzaktan silinebilir. Hesabınızın ihlal edildiğinden şüpheleniyorsanız şifrenizi hemen değiştirin. Telefonunuzda bir şifre olduğundan emin olun ve mobil uygulamanıza giriş yaparken iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanın.

Hiç yorum yok