Flaş Haber

Kredi Birlikleri Hakkında 10 Gerçek

 Yeni bir banka arıyorsanız kredi birliklerinin sunduğu faydaları göz önünde bulundurun.

 

Banka memuru banka şubesi gişesinde çiftle konuşuyor


Kredi birlikleri üyeliği çok ciddiye alır ve bu, yeni bir banka ararken dikkate alınması gereken bir konu olabilir.

Çek ve tasarruf hesaplarınız için yeni bir yer arıyorsanız aramanızı bankalarla sınırlamayın. Kredi birliklerinin düşündüğünüzden daha fazlasını sunabileceğini keşfedebilirsiniz.

Kredi birlikleri için sigorta, yatırım ve finansal teknoloji çözümleri sağlayıcısı TruStage'in kıdemli başkan yardımcısı Christopher Roe, kredi birliklerinin insanların insanlara yardım etmesi felsefesiyle çalışan, kar amacı gütmeyen kuruluşlar olduğunu söylüyor. Hissedarların mülkiyetinde olan bankaların aksine, kredi birlikleri kooperatiftir ve üyelerin mülkiyetindedir.

Southfield, Michigan'daki JM Finans ve Muhasebe Hizmetleri başkanı Jay Ferrans, "Pek çok insanın üye odaklı oldukları için kredi birliklerinin daha küçük olduğunu düşündüğünü düşünüyorum, ancak kredi birlikleri bankalar kadar güçlü olabilir" diyor.

Kredi birlikleri hakkında yaygın bir yanılgıdır. Affinity Federal Credit Union'ın eski baş marka ve strateji sorumlusu Jacqui Kearns, "(İnsanlar) bizi tam hizmet olarak görmüyor" diyor. Ancak birçok kredi birliği bankalarla aynı tüketici ürünlerini ve kredileri sunmaktadır.

Kredi birlikleri hakkında daha az bilinen diğer gerçekler:

  • Kredi birlikleri FDIC sigortalı değildir.
  • Mevduatların çoğu NCUA aracılığıyla sigortalıdır.
  • Bir kredi birliğine katılmaya uygun olmanız gerekir.
  • Bir kere üye olan her zaman üyedir.
  • Her üyenin bir oyu vardır.
  • Kredi birlikleri farklı terminoloji kullanabilir.
  • Bir paylaşım hesabınızın olması gerekir.
  • Ücretsiz ATM'ler genellikle mevcuttur.
  • Kredi birlikleri şubeleri paylaşabilir.
  • Tüm kredi birlikleri aynı özellikleri sunmaz.

Bankacı ve iş adamı işlem sırasında karşılıklı hoş sohbetler yapıyor

Kredi Birlikleri FDIC Sigortalı Değildir

Federal Mevduat Sigorta Şirketi, 1933 yılında bir dizi banka iflasına yanıt olarak kuruldu. Federal hükümetin bağımsız bir kurumu olan FDIC, bankaları finansal sağlamlık ve tüketiciyi koruma yasalarına uyum açısından izler. Ancak FDIC kredi birliklerini denetlememektedir.

Kredi birlikleri diğer devlet kurumlarına tabidir. Chartway Federal Credit Union'ın pazarlama ve iletişimden sorumlu eski kıdemli başkan yardımcısı Beth Long, "Federal bir kurum olan Ulusal Kredi Birliği İdaresi tarafından yönetiliyoruz" diyor. Federal olarak yetkilendirilmiş kredi birlikleri NCUA düzenlemelerine tabiyken, eyalet tarafından yetkilendirilmiş kurumlar eyalet düzenleme kurulları tarafından denetlenmektedir.

Çoğu Mevduat NCUA Aracılığıyla Sigortalıdır

Tüketici açısından bakıldığında, FDIC'nin en büyük faydası mevduat sahibi başına 250.000 $'a varan sigorta kapsamıdır. Bu sigorta, bir bankanın iflas etmesi durumunda paranın kaybolmayacağına dair gönül rahatlığı sağlar. Kredi birlikleri FDIC kapsamında olmasa da mevduatları sigortalıdır . Tüm federal kredi birlikleri ve birçok eyalet onaylı kredi birliği, NCUA tarafından federal olarak sigortalıdır. Devlet tarafından yetkilendirilen bazı kredi birlikleri bunun yerine özel mevduat sigortası kapsamında olabilir.

Kredi Birliğine Katılmaya Uygun Olmanız Gerekir

Tüm kredi birliklerinin tüzüklerinde kimin katılmaya uygun olduğunu tanımlayan bir üyelik alanı vardır. Roe, "Önerme, kredi birliği üyeleri arasında ortak bir bağın bulunmasıdır" diyor.

Üyelik sınırlı olsa da, bir kredi birliğine katılmak muhtemelen düşündüğünüzden daha kolaydır. Long, "Genel olarak, bir kredi birliğinin hizmet vermek üzere kiralandığı bir alanda yaşamanız, çalışmanız, ibadet etmeniz veya öğrenim görmeniz gerekiyor" diyor. Bir kredi birliğinin coğrafi bölgesinin dışında olsanız bile, halihazırda kuruma ait bir aile üyeniz varsa veya diğer kriterleri karşılıyorsanız katılabilirsiniz. Örneğin, Chartway Federal Credit Union, We Promise Vakfı'na 10 ABD Doları bağış yapan herkese üyelik verecektir.

Bir kere üye olan her zaman üyedir

Bir kredi birliğine üye olduğunuzda, asıl niteliklerinize ne olursa olsun üye olarak kalabilirsiniz. Kearns, "En büyük kısmı ömür boyu üye olmanızdır" diyor. Bu, yeni bir şehre taşınsanız veya işvereninizi değiştirseniz bile kredi birliği üyeliğinizi koruyabileceğiniz anlamına gelir.

Kredi Birlikleri Farklı Terminoloji Kullanabilir

Kredi birliğinde mevduat hesabı terminolojisi bankadakinden biraz farklıdır. Long , "Ürün açısından bakıldığında, kredi birliklerinin tasarruf hesapları ve mevduat sertifikalarına karşı hisse hesapları ve hisse sertifikaları var " diye açıklıyor. Farklı isimlere rağmen bu hesaplar benzer şekilde çalışır.

Ferrans, "Terminolojideki en büyük fark, müşteriler yerine üyeler olacaktır" diyor. Kredi birliği üyeleri, bankacılık müşterilerinin aksine kurumun sahipleridir.


Her Üyenin Bir Oyu Vardır

Kredi birliğinin sahibi olarak üyeler, yönetim kurulunda kimin yer alacağı konusunda oy kullanma hakkına sahiptir. Roe, "Her kredi birliği üyesi, hesabında ne kadar olduğuna bakılmaksızın bir oy alır" diyor

Olgun iş kadını ofiste müşteriyle buluşuyor

Bir Hisse Hesabınızın Olması Gerekir

Tüm kredi birlikleri, yalnızca kredi almak isteseniz bile, minimum bakiyeyle bir hisse hesabı tutmanızı gerektirir. Hisse hesabı, faiz yerine temettü ödese de bankadaki tasarruf hesabına eşdeğerdir. Bir kişinin hesabın mülkiyetinde pay sahibi olduğunu gösterir. Gerekli minimum bakiye 1 ila 50 ABD Doları arasında değişebilir, ancak alt uçtaki minimum bakiyeler en yaygın olanıdır.

Ücretsiz ATM'ler Genel Olarak Mevcuttur

Birçok kredi birliği ülke çapındaki ATM ağlarına aittir. Bu size ülke çapındaki binlerce ATM'ye ek ücret ödemeden erişme olanağı sağlar. Sonuç olarak, kredi birliği üyeleri için ücretsiz ATM erişimi, büyük bankalardaki kadar yaygın olabilir.

Kredi Birlikleri Şubeleri Paylaşabilir

Üyelerin birçok bankacılık işlemini ağ içindeki başka bir kredi birliğinin ofisinde gerçekleştirmesine olanak tanıyan ortak şube ağı sayesinde, en küçük kredi birlikleri bile üyelerine birden fazla şubeye erişim imkanı sunabilmektedir. Bu, kredi birliği üyelerinin ülke çapında binlerce şubeye erişebileceği anlamına gelir.

Tüm Kredi Birlikleri Aynı Özellikleri Sunmuyor

Bir kredi birliğinde hesap açmadan önce, hangi ürün ve özellikleri sunduğunu doğrulayın. Navy Federal Credit Union ve Affinity Federal Credit Union gibi büyük federal kredi birlikleri çoğu bankayla aynı düzeyde hizmet sunarken , daha küçük kredi birlikleri daha sınırlı olabilir. Örneğin, bazıları ipotek veya mobil bankacılık uygulamaları sunmayabilir . Daha büyük kredi birlikleri bile ticari müşterilere sağlayabilecekleri şeyler konusunda kısıtlanabilir. Kearns, "Ticari tarafta o kadar fazla borç veremeyiz" diyor.

Roe, "En büyük bankalarla ilgili olarak neredeyse tüm kredi birlikleri küçüktür" diyor. Ancak özenli hizmet ve kişiselleştirilmiş bir dokunuş sunan bir finans kurumu arıyorsanız bu mutlaka kötü bir şey değildir.

Hiç yorum yok