Flaş Haber

Mevduat Fişi Nasıl Doldurulur

 Paranızın istediğiniz yere gittiğinden emin olmak için bankada doğru adımları izleyin.

 

Mevduat makbuzları

Para yatırma makbuzu, para yatıran kişi olarak kimliğinizi doğrular.

Nakit paralarını veya çek paralarını gerçek bir banka şubesinde veya ATM'de yatırmayı tercih eden tüketicilerin yine de bir para yatırma makbuzu doldurmaları gerekebilir.

El yazısı kontrolü

Para yatırma makbuzu, paranın çek, tasarruf veya para piyasası hesabınız gibi doğru hesaba tahsis edilmesini sağlar. Para yatırma makbuzunda sizin para yatıran kişi olduğunuzu belirtir. Hesabınıza madeni para, nakit para veya çek yatırabilirsiniz; bunları bir vezneye vererek, arabaya servise giderek, ATM'yi kullanarak veya gecelik kasaya erişerek yapabilirsiniz.

Bir banka çalışanına para yatırma makbuzunuzu vermeden önce, tüm tutarların doğru bir şekilde listelenip listelenmediğini ve toplamının toplam tutara eşit olup olmadığını kontrol edin. Çek veya tasarruf hesap numaranızın yer aldığı önceden basılmış mevduat makbuzunu veya banka tarafından sağlanan boş bir mevduat makbuzunu kullanabilirsiniz. Para yatırma makbuzuna hesap numaranızı yazdığınızdan emin olun.

Para Yatırma Fişinizi Doldurma

Çeklerinizle birlikte gelen ve üzerinde zaten adresiniz ve hesap numaranız dahil olmak üzere kişisel bilgilerinizin yazılı olduğu mevduat makbuzlarını doldurmak için yapmanız gerekenler aşağıda açıklanmıştır.

  • Tarihi doldurun.
  • Yatırdığınız toplam nakit miktarını yazın.
  • Her bir çek tutarını, çek numarasıyla birlikte listeleyin (birkaç tane yatırıyorsanız çekleri, mevduat makbuzunun arkasında listeleyebilirsiniz).
  • Nakit paranızı geri almıyorsanız, nakit paranın ve çeklerin toplamını en alt satıra koyun.
  • Nakit iadesi alıyorsanız, ara toplamı ve istediğiniz nakit iadesi miktarını girin, ardından yatırdığınız toplam tutarı bulmak için nakit parayı ara toplamdan çıkarın.
  • Nakit para iadesi alıyorsanız, para yatırma makbuzunuzu imzalamanız gerekir.

Eğer bankanın boş mevduat makbuzunu kullanıyorsanız, makbuzun üst kısmına adınızı ve hesap numaranızı yazmanız gerekmektedir. Diğer tüm talimatlar aynı kalır.

Dolar solda ve sent sağda olacak şekilde sütunları doğru şekilde doldurduğunuzdan emin olun. Birden fazla hesabınız varsa, doğru para yatırma makbuzuna sahip olduğunuzdan veya doğru hesap numarasını girdiğinizden emin olun.

Nakit paranızı veya çekinizi nasıl yatırdığınız önemli değil. Paranızı bankanın içindeki bir banka memuruna, arabaya servisteki veya gecelik kasadaki pnömatik bir tüp aracılığıyla veriyorsanız süreç aynıdır.

Para yatırma makbuzunuzu doğru bir şekilde doldurmanız, özellikle ATM'den veya gecelik para yatırma kasasından para yatırıyorsanız, para yatırma işleminizin daha erken yapılmasını sağlar.

Restoranda telefonla çek yatıran adam

Her Zaman Para Yatırma Fişine İhtiyacınız Var mı?

ATM aracılığıyla para yatırıyorsanız, paranızın bankanıza veya kredi birliğinize bağlı olduğundan emin olun. Bir depozito makbuzu doldurmanız veya çekinizi bir zarfa koymanız gerekmeyebilir. Çekinizi tasarruf hesabınıza mı yoksa çek hesabınıza mı yatıracağınızı belirtebilir ve çekleri ibraz edebilirsiniz. ATM daha sonra çeklerin üzerindeki tutarları okuyacaktır. Ayrıca para yatırdıktan sonra bakiyenizi de kontrol edebilirsiniz.

Bazı bankalar, parayı tuş takımını kullanacak veya banka kartınızı geçirmenizi isteyen bir gişe görevlisine verirseniz, para yatırma makbuzu olmadan para yatırmanıza izin verir.

Mobil para yatırma işlemi yapıyorsanız para yatırma makbuzunu doldurmayı atlayabilirsiniz . Bankanızın uygulamasını indirip çekin fotoğrafını çekmeniz yeterli.

Fonlarınız Ne Zaman Kullanılabilir?

Yönetmelik CC, tutarı ve bankaların size çek mevduatlarına ne kadar hızlı erişim izni vereceğini belirleyen bir Federal Rezerv kuralıdır. Federal Reserve, 2020'de tutarı 25 $ artırdı, böylece çek mevduatının ilk 225 $'ını bir sonraki iş gününde alabilirsiniz. Para yatırma makbuzunuz paranın ne zaman hazır olacağını etkilemez.

Chase'in kurumsal fonksiyon iletişimleri başkanı Paul Lussier, "Şubelerimize, ATM'lerimize veya Chase Mobile uygulaması aracılığıyla yatırılan çekler için fonlar genellikle bir iş günü içinde hazır oluyor" diyor . "Maaş bordrosu gibi elektronik doğrudan para yatırma yoluyla aktarılan fonlar anında kullanılabilir."

İster bir banka şubesine, ister ATM'ye, ister bir bankanın mobil uygulamasını kullanarak yatırın, para çek blokesine tabi olduğundan, çek yatırdığınız tutarın tamamı hemen kullanılamayabilir .

PNC Bank'ın eski iletişim sorumlusu Al Ortiz, "Şubede şahsen yapılan para yatırma işlemleri, ATM'den veya mobil para yatırma yoluyla yapılan para yatırma işlemlerinden daha erken yapılabilir" diyor .

Hiç yorum yok