Flaş Haber

ATM'den Nakit Yatırabilir misiniz

 ATM'den para yatırma adımlarını dikkatlice izleyin.

 

Kredi kartı kullanan kadın, tasarruf bankası şubesinin dışındaki ATM makinesinden para çekiyor.

ATM'nin doğru tutarı saydığından emin olmak için her zaman nakit paranızı iki kez kontrol edin.

Günümüzde birçok finansal işlem dijital ortamda gerçekleşiyor. Ancak elinizde nakit para bulursanız, parayı ATM'ye yatırıp yatıramayacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Kısa cevap: Evet, mümkün.

Ancak ATM'lerin tümü nakit kabul etmez ve bazı ATM'ler ücret alır. Dolayısıyla, ATM'den para yatırmak istiyorsanız doğru ATM'yi nasıl seçeceğinizi ve bundan sonra hangi adımları atmanız gerektiğini öğrenin.

Para Yatırma İşlemine Gitmeden Önce

ATM yoluyla yatırmak istediğiniz nakit paranız varsa, biraz hazırlık çalışması yapmak iyi bir fikirdir. Öncelikle nakit para yatırmayı kabul eden bir ATM bulmanız gerekir. Choice Mutual Insurance Agency'nin CEO'su Anthony Martin, "Tüm bankalar veya ATM'ler bu özelliği sunmayacaktır" diyor.

En iyi seçeneğin genellikle bankanıza veya banka ağına bağlı bir ATM olduğunu söylüyor. Örneğin Allpoint, dünya çapında yaklaşık 55.000 ATM'den oluşan bir ağdır ve katılımcı bankaların, kredi birliklerinin ve ön ödemeli kart sağlayıcılarının müşterilerinin bunları ücretsiz olarak kullanmalarına olanak tanır. Ağ içi bir ATM bulmak için genellikle bankanızın web sitesini veya mobil uygulamasını kullanarak konuma göre arama yapabilirsiniz.

Bazı ağ dışı ATM'lerden de nakit para yatırabilirsiniz. Nakit para yatırmayı kabul eden, ağ dışında bir ATM bulursanız, muhtemelen bir ücret ödemeniz ve paranın kullanılabilir hale gelmesi için birkaç iş günü beklemeniz gerekeceğini unutmayın .

Ayrıca nakit para yatırma işlemleri için herhangi bir limitin geçerli olup olmadığını da kontrol edin. Çoğu durumda, ATM aracılığıyla yatırabileceğiniz dolar miktarında bir üst sınır yoktur. Ancak yatırabileceğiniz maksimum öğe sayısı olabilir.

Son olarak, ATM'de nakit tutarken ekstra dikkatli olun. The Southern Bank Co.'nun başkanı ve CEO'su Gates Little, "Nakit parayı açıkça sayıp saymaya çok fazla zaman harcarsanız soyguna karşı savunmasız olabilirsiniz" diyor. Paranızın önceden organize edilmesini ve bir zarf içinde güvence altına alınmasını tavsiye ediyor. Ayrıca, iyi aydınlatılmış ve ideal olarak banka kartınızla erişim gerektiren bir kapının arkasına korunan ATM'leri tercih etmek de iyi bir fikirdir.

ATM'de Nakit Para Yatırma Nasıl Yapılır

Nakit paranızı yatırmaya hazır olduğunuzda aşağıdaki adımları izleyin:

  • Hesabınıza giriş yapın. Tipik olarak ATM'ler, banka hesabınıza erişmek için bir banka kartına ve PIN'e ihtiyaç duyar. Chase gibi bazı bankalar mobil cüzdan kullanarak giriş yapmanıza izin verir.
  • Hesabınızı seçin. Bankada birden fazla hesabınız varsa paranın hangisine gittiğini belirtmeniz gerekir.
  • Faturalarınızı ekleyin. İstendiğinde parayı ATM'ye yerleştirin. Bazı ATM'ler, bir deste banknotu doğrudan makineye yerleştirmenize izin verirken, bazıları parayı önce belirlenmiş bir zarfa koymanızı gerektirebilir. Zarfa ihtiyacınız varsa zarfın üzerindeki herhangi bir bilgiyi doldurmanız gerekip gerekmediğini kontrol edin. 
  • Depozitoyu iki kez kontrol edin. ATM'nin yatırılacak tutarı doğru saydığından emin olun.
  • Bir makbuz alın. Depozitoyla ilgili herhangi bir sorun olması ihtimaline karşı her zaman işlemin kaydını tutun. Bazı ATM'ler, makbuzun basılı olarak mı alınmasını yoksa e-postayla mı yoksa kısa mesajla mı gönderilmesini istediğinizi seçmenize olanak tanır.

Ya Yalnızca Çevrimiçi Bir Bankayla Çalışıyorsanız? 

Çevrimiçi bir bankada hesabınız varsa nasıl para yatıracağınızı merak ediyor olabilirsiniz . Little, "Yalnızca çevrimiçi bankalar biraz yanıltıcıdır çünkü genellikle güvenli ATM'lere ve banka gişelerine sahip fiziksel şubeleri yoktur" diyor. Fiziksel ATM'leri ve şubeleri bulunan Capital One gibi bazı istisnalar vardır . MoneyPass veya Allpoint ortak ATM'lerinde olmasa da Capital One markalı ATM'lerinde nakit para yatırmaya izin veriyor.

Little, giderek artan sayıda çevrimiçi bankanın ATM hizmetleri sağlamak için mevcut finans kurumlarıyla ortaklık kurduğunu söylüyor. Örneğin Varo Bank, müşterilerin genellikle Walmart, CVS, Rite Aid ve diğer perakendecilerde bulunan Green Dot lokasyonlarına nakit para yatırmalarına olanak tanıyor. Bu hizmet için ücret ödemeniz gerekebileceğini unutmayın.

Çevrimiçi bankanız nakit para yatırmaya izin vermiyorsa birkaç olası çözüm vardır. Ayrıca fiziksel bir bankada çek hesabınız varsa, bu hesaba para yatırabilir ve ardından parayı çevrimiçi hesabınıza aktarabilirsiniz. Nakit paranızı banka havalesine dönüştürmeyi ve ardından mobil çek ödemesi yoluyla yalnızca çevrimiçi olan bankanıza yatırmayı da düşünebilirsiniz . Yine bankanıza bağlı olarak bu da bir ücret gerektirebilir.

Hiç yorum yok