Flaş Haber

Muhafazaları Kontrol Et: Bilmeniz Gerekenler

 Bankanız, yatırılan tutarın kullanıma sunulmasından önce sizi bekletebilir.

 

Y Kuşağı Kadını Mobil Cihazla Çek Yatırıyor

Çekler hemen dijital ortama aktarılırsa, mobil uygulama yoluyla çek yatırmak, geleneksel yatırmaktan daha hızlı olacaktır.

Çekinizi bir banka şubesindeki gişe görevlisine teslim ettiğinizde, ATM yuvasına taktığınızda veya bankanızın mobil uygulamasını kullanarak çekin fotoğraflarını çektiğinizde, yatırdığınız tutarın tamamı hemen kullanılamayabilir. Bunun nedeni banka mevduatlarının çek blokesine tabi olmasıdır.

Banka çeki yazan kadın

Çekin tahsil edilmesi için gereken süre, bankanıza veya kredi birliğinize bağlı olarak değişir. Kısmi bir miktar hemen mevcut olabilir.

Ally Invest Group'un mevduat sorumlusu ve başkanı Anand Talwar, para yatırıldıktan sonra paranın bankaya hemen aktarılmadığını söylüyor. Çekin Federal Reserve Bank tarafından işletilen merkezi bir takas odasından geçmesi gerekiyor. Bankanız krediyi aldıktan sonra parayı kullanımınıza sunabilir.

"Bazı ödemeler hemen aktarılsa da, hesabınızdaki paranın geçici olarak bloke edilmesini gerektirebilecek bazı işlemler var" diyor.

Banka Çek Mevduatımı Neden Durdurdu?

Finansal kuruluşlar, bankanın krediyi almasını sağlamak gibi çeşitli nedenlerle çekleri bloke eder. 30 günden daha eski olduğu düşünülen yeni hesaplar, kurulu hesaplara göre daha uzun süre beklemeye tabi tutulabilir.

Talwar, "Bazı bankalar bunu yapsa da, Ally Bank yeni müşteri mevduatlarına herhangi bir uzatılmış blokaj uygulamıyor" diyor.

Bankalar ayrıca 5.000 ABD doları veya daha fazla olan çekleri daha uzun süre bekletmektedir.

Duruşma Ne Kadar Sürecek?

Federal Reserve, çek mevduatları için temel kurallar belirledi: İlk 225 ABD Doları bir sonraki iş gününde hazır olmalı, 226 ABD Doları ile 5.525 ABD Doları arasındaki tutarlar ise yatırıldıktan sonraki iki iş günü içinde mevcut olmalı ve genel olarak 5.525 ABD Doları veya daha fazla miktarlara şu adresten erişilebilir olmalıdır: yedinci iş günü. Hafta sonları ve resmi tatiller iş günü olarak sayılmaz.

Bankanıza bağlı olarak bazıları paraya daha hızlı erişmenizi sağlayabilir. Ally Bank'ın çek ödemenizin tarihinden iki gün sonra 25.000 dolara kadar destek sağlayacağını söylüyor. Mobil uygulama aracılığıyla yapılan para yatırma işlemlerine anında çek dijitalleştirme de dahildir.

Chase'in kurumsal fonksiyon iletişimleri başkanı Paul Lussier, mobil uygulama, ATM veya şube aracılığıyla yatırılan çekten gelen fonların genellikle bir sonraki iş gününde hazır olduğunu söylüyor .

"Müşterilere depozito sonrasında mevcut bakiyelerini makbuz aracılığıyla sağlıyoruz" diyor. "Mevcut fonlar satın alma ve ödeme işlemleri için hemen kullanılabilir."

Bankada yeni bir hesap açan veya ilk çek veya tasarruf hesabını açan müşteriler daha uzun gecikmelerle karşı karşıya kalabilir.

Devlet ve kasiyer çekleri hesaba gönderildikleri gün tahsil edilir.

Tüketicinin kredili mevduat hesabı yapma geçmişi varsa veya çekin kredili mevduat geçmişi olan bir hesaptan geliyorsa ya da çek yeniden yatırılmışsa veya daha eski bir çekse, çekin temizlenmesinin daha uzun süreceğini bekleyebilirsiniz.

Mevduatlarımın Uzun Süre Bekletilmesini Nasıl Önleyebilirim?

Daha uzun bekleme sürelerinden kaçınmak için tüketicilerin çeşitli seçenekleri vardır. Parayı nakit olarak veya banka çeki yoluyla almayı isteyebilirsiniz . Doğrudan para yatırmanın bir seçenek olup olmadığını işvereninize sorun çünkü bu fonlar zaten tahsil edilmiştir.

Çeklerin hemen dijital ortama aktarılması durumunda, çeklerin mobil uygulama yoluyla yatırılması da daha hızlı olacaktır.

Talwar, çeki yazan kişi veya işletmenin aynı finans kuruluşunun müşterisi olması durumunda çeklerin daha erken tahsil edileceğini söylüyor.

"Bankaların size daha hızlı erişim sağlama takdir yetkisi var" diyor. "Örneğin, bir Ally müşterisiyseniz ve birinin çekini Ally Bank hesabından Ally hesabınıza yatırdıysanız, paraya anında erişebileceksiniz."

Çek Blokajları Konusunda Dikkatli Olun

Çek mevduatınız tahsil edilene ve çek veya tasarruf hesabınıza yatırılan tutarı görene kadar parayı harcamaktan kaçının. Çek ödenmemişse ve parayı bir fatura ödemek veya bir satın alma işlemi yapmak için kullanırsanız, kredili mevduat hesabı ücretiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu tür ücretler işlem başına 35 dolara kadar çıkabilir.

Bankayı arayarak veya internete girip hesabınıza giriş yaparak bakiyenizi kontrol edin .

Hiç yorum yok