Flaş Haber

Nakit Uygulaması Nasıl Kullanılır

 Bu ödeme platformu sadece nakit gönderip almanın ötesine geçiyor.

 

Gülümseyen kadın müşteri semt pazarındaki tezgahta dururken dokun-öde yöntemiyle ödeme yapıyor


Cash Uygulamasını Apple Cüzdanınızda veya Google Cüzdanınızda bir ödeme kaynağı olarak ayarlarsanız uygulamayı ürün satın almak ve hizmetler için ödeme yapmak için kullanabilirsiniz.

Ek bankacılık ve yatırım özellikleriyle ödeme gönderme ve alma şeklinizi kolaylaştıracak yeni bir ödeme platformu mu arıyorsunuz? Cash App faturaya uygun olabilir. Cash App'in nasıl kullanılacağı ve eşler arası ödeme alanındaki diğer popüler uygulamalarla nasıl karşılaştırılacağı hakkında daha fazla bilgi edinin.

Nakit Uygulaması Nedir?

Cash App, Block'a (eski adıyla Square) ait olan ve nakit, bitcoin veya hisse senedi gönderip almanıza olanak tanıyan bir finansal hizmetler platformudur. Ayrıca Nakit Kart banka kartını alabilir, doğrudan para yatırma işlemlerini Cash App hesabınıza bağlayabilir ve hesabınızı bir tasarruf hesabı gibi kullanabilirsiniz.

Cash App'in nasıl kullanılacağını öğrenmek istiyorsanız, kurulumunuzu kolaylaştıracak bir dökümü burada bulabilirsiniz.

Nakit Uygulaması Nasıl Çalışır?

Cash App, bir uygulamayı indirmeniz, bir finansman kaynağı eklemeniz ve ardından onu nakit işlemler için kullanmaya başlayabilmeniz açısından diğer ödeme platformları gibi çalışır. Cash Uygulamasının nasıl kullanılacağına ilişkin adım adım açıklama:

  1. Uygulamayı indirin. Nakit Uygulaması hem iPhone hem de Android için kullanılabilir.
  2. Bir Cash App hesabı oluşturun. İletişim bilgilerinizi girmek için talimatları izleyin. Ayrıca kullanıcı adı olarak uygulamanın süslü takma adı olan "$Cashtag"inizi de seçebilirsiniz.
  3. Cash Uygulamasını banka hesabınıza bağlayın. Banka kartı bilgilerinizi girmeniz yeterli. 
  4. Nakit Uygulamanıza nakit ekleyin. Bankanız bağlandıktan sonra, Cash Uygulamanıza para yatırmak istiyorsanız bir transfer ayarlayabilirsiniz.

Not: Bankanızı bağlamamayı tercih ediyorsanız Cash App hesabınıza nakit eklemenin başka yolları da vardır. Bunun yerine maaş çeklerini veya vergi beyannamelerini yatırabilir veya Cash Uygulamanıza gerçek para yatırmak için katılımcı bir perakendeciyi ziyaret edebilirsiniz.

Nakit Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Cash App'te paranız olduğunda, uygulamayı nakit yerine günlük işlemlerde kullanmaya başlayabilirsiniz. Bitcoin gönderip almak ve hisse senedi alıp satmak için de kullanabilirsiniz.

  • Arkadaşlardan para göndermek ve almak. Cash App'e sahip olan herkes size ödeme gönderebilir ve siz de aynısını yapabilirsiniz. Bu, örneğin akşam yemeği çekini bölmek isteyen arkadaşlar için uygundur.
  • Ödemeler için Nakit Uygulamasını kullanın. Cash App'i Apple Cüzdanınızda veya Google Cüzdanınızda bir ödeme kaynağı olarak ayarlayarak ürün satın alabilir ve hizmetler için ödeme yapabilirsiniz. Banka kartı gibi çalışan Nakit Kart'ı da talep edebilirsiniz. ATM'den alışveriş yapmak veya para çekmek için kullanabilirsiniz.
  • Hisse senedi ticareti. Cash App Investing, uygulamanın hisse senetlerini satın almanıza, satmanıza ve başkalarına vermenize olanak tanıyan bir özelliğidir. Komisyon ücreti yoktur.
  • Bitcoin alım satımı. Cash App bakiyenizi bitcoin satın almak için kullanabilir, ayrıca bitcoin alabilir veya bunu başkalarına ödeme yapmak için kullanabilirsiniz.

Kartsız Nakit Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Nakit Kart bir Visa kartıdır ve Visa'nın kabul edildiği her yerde çalışır. Kartınız yoksa veya yanınızda taşımıyorsanız yine de Cash App'i kullanabilirsiniz. Bunun bir yolu, Cash App'i Apple Pay veya Google Pay cüzdanınıza eklemek ve böylece Cash App bakiyenizi şahsen ve çevrimiçi satın alma işlemleri için bir finansman kaynağı olarak kullanmaktır.

Nakit Uygulaması Ne Kadar Ücretlendiriyor?

Cash App, ister para gönderiyor ister alıyor olun, tamamen ücretsiz bir uygulamadır. Uluslararası işlemlerde bile ücret alınmaz. Ancak ATM'den para çekmek için Nakit Kart kullanıyorsanız, Nakit Uygulaması sizden 2,50 ABD Doları tutarında bir ücret tahsil edecektir.

Cash Uygulaması Hangi Banka Üzerinden Yapılıyor?

Cash App bir banka olmasa da banka kartları ve tasarruf hesabı gibi bankacılık özellikleri sunuyor. Sutton Bank, Cash App'in banka kartı ortağıdır. Nakit bakiyeniz de Wells Fargo ile olan ortaklığımız aracılığıyla FDIC sigortalıdır .

Nakit Uygulama Alternatifleri

Cash App ihtiyacınız olandan daha fazla özelliğe sahip gibi görünüyorsa veya sosyal çevrenizde daha fazla kişinin kullandığı başka bir uygulamayı tercih ediyorsanız, burada keşfedebileceğiniz başka uygulamalar da var.

Elma Nakit

Siz, arkadaşlarınız ve ailenizin iPhone'u varsa, Apple Cash kısa mesajla nakit ödeme yapmanıza ve diğer kullanıcılardan para almanıza olanak tanır.

Apple Cash'in Cash Uygulamasıyla karşılaştırılması: Apple Cash yalnızca Apple kullanıcıları içindir, Cash App ise platformlar arasında çalışır.

Venmo

Venmo , sosyal medya platformu hissi veren popüler bir ödeme uygulamasıdır. Diğer kullanıcılara (bağlantılı bir banka hesabından finanse edilen) para gönderip almanızı sağlar, ancak çevrimiçi alışveriş veya mağaza içi alışveriş yapmak için pek kullanışlı değildir.

Venmo'nun Cash Uygulaması ile karşılaştırılması: Birçok kişi Venmo'yu kullanıyor, bu da onu kişilerinizle kullanımı çok kolay hale getiriyor, ancak Cash App'in Nakit Kart ve yatırım seçenekleri gibi ek işlevlerinden yoksun. Venmo yalnızca yurt içi işlemler için geçerliyken, Cash App uluslararası olarak da kullanılabiliyor.

Zelle

Zelle'nin 100 milyondan fazla kullanıcısı ve 1.800'den fazla banka ve kredi birliğiyle ortağı vardır. Bu, hesaplar arasında anında transfer yapılmasına olanak tanır.

Zelle'nin Cash App ile karşılaştırması: Zelle, Cash Card veya Cash App Investing gibi ürün ve hizmetler sunmuyor. Bunun yerine bankalar arasında bir aracıdır.

Hiç yorum yok